Menu Close

Förbränningstoaletter för husvagn eller husbil

Förbränningstoaletter för husvagn eller husbil säljes online. ✅ Stort sortiment. ✅ Köp Förbränningstoaletter för husvagn eller husbil billigt online.

 
 
Inga förslag för tillfället.
 

Förbränningstoalett för husvagn eller husbil

Att ha en husvagn, eller husbil, är för många den ultimata friheten. Men behöver inte planera sin semester i förväg, utan kan helt enkelt göra precis som man vill. Om inte vädergudarna visar sig från sin bästa sida är det bara att ta hela sitt ekipage och dra till soligare trakter, som kanske inte ligger mer än några timmars resa bort. Att ha boendet med sig betyder att man aldrig behöver göra upp en speciell resrutt för att boka hotell, eller annat natthärbärge, i förväg. Det betyder också att man ar sina egna saker med sig, och att man slipper packa upp och packa ner efter varje övernattning.

En toalett i husvagnen, eller husbilen, är väl en självklarhet idag. Men, det är inte alltid självklart att toahanteringen är helt bekymmersfri. De vanligaste toaletterna ska tömmas och tankar ska göras rena. Ett jobb som kanske inte helt stämmer in i den där underbara bilden av frihet och avkoppling. I fritidshus och sommarstugor har man sedan många år tillbaka mer och mer gått över till toalettsystem som förvandlar avfallet till kompost eller aska, så att man helt och hållet slipper hantera avfallssäckar eller tunnor, och istället får en enkel och hygienisk hantering.

Förbränningstoaletter är både hygieniska och miljövänliga, och är ett utmärkt alternativ i sommarstugor och fritidshus där man inte har vatten och avlopp. Och för den som inte heller har el finns faktiskt förbränningstoaletter som drivs av gasol. I husvagnen och husbilen kan man välja mellan att sätta in en eldriven eller en gasdriven förbränningstoalett. Det finns olika modeller av förbränningstoaletter som är anpassade för husbil och husvagn, men de har alla det gemensamt att de ger en enkel hantering och en hygienisk toalett. Du behöver heller inte göra några åtgärder på utsidan av vagnen, och kan därför placera toaletten var som helst i vagnen eller bilen. För de traditionella toalösningarna behöver man en kassettlucka på utsidan för att komma åt att tömma toaletten. I förbränningstoaletten samlas askan i en askbehållare under själva toalettstolen. Askmängden blir heller inte särskilt stor. Man beräknar att det bildas ungefär en tekopp med aska efter en veckas användning. Askan kan du tömma ut som gödning i trädgården eller helt enkelt slänga den i soporna. Med en förbränningstoalett slipper du, med andra ord, bekymret med att bli av med restprodukter.

Det finns en del olika modeller på förbränningstoaletter för husvagn och husbil, och funktion och kapacitet kan se lite olika ut beroende på vilken toalett man väljer. En toalett som är gasoldriven förbrukar cirka 110 g gasol på en förbränning, och då kan fyra personer använda toaletten innan en förbränning krävs. Det går också att förvandla sin vanliga toalett i husvagnen till en förbränningstoalett genom att byta ut den vanliga avfallstanken mot en förbränningskassett. Man ansluter kassetten till 230 V och förbränningen sker då vid sidan av husvagnen.

Men när det gäller rena förbränningstoaletter finns det än så länge bara ett enda märke som har ensamrätt på denna typ av toaletter för husvagnar och husbilar. Företaget, som tillverkar de välkända Cinderella förbränningstoaletterna har i samarbete med ett känt husvagnsmärke tagit fram toaletter som är speciellt anpassade för fritidsbilar. Många sommarstugeägare har genom åren sökt bra alternativ till det klassiska utedasset som länge var standard i sommarstugor och fritidshus. Och visst kan det vara pittoreskt och till och med lite mysigt med ett dass under några soliga sommarveckor. Men, om man vill vistas i sitt fritidshus under längre perioder, eller kanske till och med åka dit under andra årstider är det inte längre så attraktivt med ett utedass. Därför har många utedass fått ge plats för andra lösningar som mulltoa och nu senast förbränningstoalett. Förbränningstoaletten har många fördelar gentemot ett traditionellt utedass. Det är ett rent och luktfri alternativ som är mycket lätt att hantera. Men slipper nästan restprodukter helt, eftersom det endast bildas en mindre mängd aska som man kan tömma ut i trädgården. Inga avfallssäckar eller kärl att tömma, ingen lukt och inga flugor som tyvärr är alltför vanligt när man använder sig av vanliga utedass. En husbil eller en husvagn kan sägas vara ett fritidshus på hjul. Och naturligtvis vill alla som väljer denna form av semester också ha en bekväm och hygienisk lösning på toalettfrågan. Vi har sett en efterfrågan på förbränningstoaletter i dessa sammanhang i några år nu, och nu äntligen finns de på marknaden. Förbränningskassetten som drivs av el kan kanske låta som ett enklare och billigare alternativ, men då måste man tänka på att kassetten rymmer betydligt mindre avfall än en vanlig kassett eftersom den också ska ge plats för förbränningsaggregat och annan utrustning. Vill du ha en riktigt bekväm lösning sätter du givetvis in en riktig förbränningstoalett där förbränningen sker i själva stolen, och du kan plocka ut askbehållaren genom att enkelt höja toastolen. Eftersom denna modell drivs av gasol behöver du heller inte stå parkerad där du har tillgång till el för att toaletten ska fungera. Du har en ren, luktfri och bekväm toalett och ändå din fulla frihet i behåll.

Både husvagnar och husbilar ökar i popularitet, och många föredrar att tillbringa sin semester på resande fot. Med en mobil ”sommarbostad” kan man utforma sin resa precis efter sina egna önskemål. Alla har sitt sätt att utnyttja sin vagn eller bil. Några reser runt både i vårt eget land och utomlands, medan andra ställer upp sin husvagn på ett favoritställe och stannar där. Man behöver inte ens resa långt för att få fina upplevelser. Det är inte alls ovanligt att man ställer sin husvagn, mer eller mindre permanent, på en camping i närheten, så att man snabbt och lätt kan ta sig dit även till vardags. Den fungerar då som en sorts sommarstuga, med den skillnaden att man själv kan välja exakt vart man vill ha sitt fritidsboende. Men oavsett hur man utnyttjar sin husvagn, eller husbil, är man i behöv av en bra och smart lösning på toalettfrågan. Och här kommer förbränningstoaletten garanterat att bli ett mycket uppskattat alternativ.